Nieuws ma 5 jul. 2021

Voorrang voor Vrienden: serie Wereldberoemde Symfonieorkesten

Vrienden geven we graag de mogelijkheid om op woensdag 7 juli vanaf 10.00 uur met voorrang kaarten te bestellen voor de serie Wereldberoemde Symfonieorkesten. En voor drie extra concerten met avondvullend programma die dit najaar plaatsvinden.

Vergeet niet om in te loggen
Om gebruik te kunnen maken van de voorrang dien je op www.concertgebouw.nl in te loggen met het Concertgebouwaccount dat bij je Vriendenlidmaatschap hoort.


Serie Wereldberoemde Symfonieorkesten

Het Concertgebouw is verheugd om in seizoen 2021/2022 weer de serie Wereldberoemde Symfonieorkesten  te kunnen organiseren. 

  • De serie vangt aan met de Wiener Philharmoniker onder leiding van Herbert Blomstedt.
  • Simon Rattle volgt met het London Symphony Orchestra.
  • Iván Fischer neemt zijn Boedapest Festival Orkest mee.
  • Het nieuwe jaar start met Europa’s oudste symfonieorkest, de Sächsische Staatskapelle Dresden onder leiding van Daniel Harding.
  • We sluiten af met het St. Petersburg Philharmonic Orchestra onder leiding van Yuri Temirkanov met topsolisten Kian Soltani (cello) en Emmanuel Tjeknavorian (viool).

De voorrang voor Vrienden geldt voor het bestellen van de serie. Het is ook mogelijk om kaarten te bestellen voor de losse concerten. Deze verkoop start voor iedereen op donderdag 8 juli om 10.00 uur.

Extra concerten met avondvullend programma
Dankzij de versoepelingen van de  coronamaatregelen organiseert Het Concertgebouw dit najaar drie extra concerten. 

  • Sterdirigent Teodor Currentzis brengt op 5 oktober met zijn ensemble musicAeterna de Vijfde symfonie van Mahler.
  • Philippe Herreweghe komt met het Orchestre des Champs-Elysées en Collegium Vocale Gent zijn 75e verjaardag vieren op 18 november.
  • En u kunt op 3 december genieten van Cecilia Bartoli en Les Musiciens du Prince.

Coronamaatregelen
Het Concertgebouw volgt de richtlijnen vanuit de overheid met betrekking tot covid-19. De verwachting is dat er vanaf 1 september geen beperkende maatregelen meer gelden. Mochten er onverhoopt wél maatregelen gelden, dan zou het kunnen dat je  slechts toegang kunt verkrijgen met een geldig test- of vaccinatiebewijs. Wanneer je  dit niet kunt of wilt tonen, krijg je  uiteraard je  geld terug. De meest actuele informatie over de nu geldende maatregelen vind je  op onze website.

Heb je vragen?
Neem dan contact op met de Concertgebouwlijn op telefoonnummer 020 - 671 83 45 (dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur).