Nieuws di 5 jul. 2022

Micha Windgassen per 1 juli nieuwe directeur Concertvrienden

Met ingang van 1 juli a.s is Micha Windgassen benoemd tot de nieuwe directeur van de Concertvrienden, de vriendenvereniging van het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Concertgebouw.

Micha is al langer werkzaam bij de Vrienden. Als coördinator van Entrée heeft zij zich vijf jaar ontfermd over de jongerentak van de vereniging. Met haar in de lead is Entrée gegroeid tot een bloeiende jongerenclub met 7.500 leden en vijftien gedreven vrijwilligers met grote passie voor klassieke muziek en Het Concertgebouw en -orkest. Samen met Rutger Brouwer heeft Micha zich de afgelopen jaren ingezet voor vernieuwende en inclusieve programmering.

Willemijn Maas, voorzitter : “Het bestuur van de Concertvrienden is heel blij met de benoeming van Micha. Zij heeft de afgelopen jaren bewezen dat zij met haar passie, enthousiasme en creativiteit veel kan bereiken. Deze nieuwe rol is voor haar en voor het bestuur een logische vervolgstap. Het bestuur heeft er alle vertrouwen in dat ze haar nieuwe rol met net zoveel passie zal vervullen. Wij wensen haar heel veel succes toe."

Micha Windgassen: "Big shoes to fill! De Vriendenvereniging heeft er nog nooit zo goed voorgestaan als nu, met een ledenbestand van 25.000 Vrienden, een prachtig blad “Preludium”, een bloeiende “Entree” en mooie eigen producties . Dat alles hebben we bereikt met een fantastisch hecht team. Ik kijk er enorm naar uit om de komende jaren met dit 'Vriendenteam' onze groeiambities te realiseren en nieuwe manieren te bedenken om onze achterban te verbinden met Het Concertgebouw & -orkest."