Kaarten

(Rang 1+)

  • vrienden € 27,00
  • regulier € 30,00

Kleine Zaal

Lenny Kuhr

Kaarten

(Rang 1+)

  • vrienden € 27,00
  • regulier € 30,00
Lenny Kuhr, de Grande Dame van het Nederlandse lied, komt met een nieuw theaterprogramma. U hoort haar vertrouwde, bekende liedjes (zoals De Troubadour) maar ook liedjes van haar nieuwe album, Lenny Kuhr, dat dit jaar verscheen bij Excelsior Recordings. Een rijk album met elf ijzersterke en gevarieerde liedjes, van onder anderen Spinvis en Stef Bos.

Lenny Kuhr

Sinds Lenny Kuhr in 1969 op 19-jarige leeftijd het Eurovisie Songfestival won met De Troubadour is ze niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. Met haar herkenbare stem, haar melodielijnen die ronddraaien als een carrousel en haar gitaar heeft Lenny Kuhr een heel eigen en direct herkenbaar genre geschapen. Luisterliedjes in de beste zin des woords. In 2022 komt de Grande Dame van het Nederlandse lied met haar nieuwe album op Excelsior Recordings. Op Lenny Kuhr zingt ze liedjes van onder anderen Spinvis en Stef Bos.

Nieuwe album

'Ik voelde me gedragen door de muziek', zegt Kuhr over haar 33ste album. Lenny Kuhr loopt over van de vitaliteit: elf ijzersterke en gevarieerde liedjes, gezongen met de nog steeds spatzuivere stem van La Kuhr, met veel gevoel gearrangeerd door Reyer Zwart en in drie heerlijke weken opgenomen met Frans Hagenaars, de huisproducer van Excelsior. Zo komt aan het begin van 2022 een van de iconen van het Nederlandse lied met zo’n overrompelende plaat dat Lenny Kuhr zomaar weer terug in de spotlights kan belanden. Ook tot haar eigen vrolijke verbazing. 'Ik kan ook poppy zingen, blijkbaar.'

Met dank aan de begunstigers van het Classic Pop Fonds, een Fonds op Naam binnen Het Concertgebouw Fonds.

Musici

  • Lenny Kuhr
  • Reinier Voet: gitaar
  • Mischa Kool: basgitaar

Kaarten

(Rang 1+)

  • vrienden € 27,00
  • regulier € 30,00

Gratis digitaal concertprogramma

Hierin vind je het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden over dit concert.

Concertprogramma’s zijn gratis voor Preludium-abonnees. Log in om je concertprogramma te lezen of te printen.

Abonnee worden? Vrienden krijgen 5 euro korting op een abonnement. Ga naar preludium.nl/abo

Bekijk het programma