Kaarten

(Rang 1)

  • vrienden € 22,50
  • regulier € 26,00

Kleine Zaal

Het jaar 250 na Beethoven met Floris Kortie en Vera Kooper

Kaarten

(Rang 1)

  • vrienden € 22,50
  • regulier € 26,00
Jongerenclub Entrée en Concertvrienden organiseren een reprise van de theaterspecial Het jaar 250 na Beethoven. Tweeënhalve eeuw na zijn komst op aard laat Floris Kortie (bekend van Podium Witteman), samen met pianiste Vera Kooper, zien én horen hoe Beethoven onze wereld heeft veranderd.
Het jaar 250 na Beethoven
In Het jaar 250 na Beethoven vertelt presentator en klassieke-muziekfan Floris Kortie het wonderlijke levensverhaal van Ludwig van Beethoven. Dat wordt afgewisseld met de mooiste delen uit Beethovens pianosonates door Vera Kooper, zoals de Mondschein, de Pathétique en de Appassionata. Wat blijkt: ook ná het jaar 250 weet Beethoven ons nog steeds te ontroeren en te inspireren.

Floris Kortie
Floris Kortie rolde als voorzitter van Entrée, de jongerenvereniging van Het Concertgebouw, de wereld van de klassieke muziek in. Hij werkte voor online platform 24classics en als muzieksamensteller bij Classic FM. Sinds 2015 is hij wekelijks te zien in het NTR-programma Podium Witteman. Daarnaast presenteerde hij programma's als Klassiek Viert de Zomer en Hart & Ziel. In seizoen 2019-2020 maakte Floris zijn debuut in het theater met een eerbetoon aan zijn grote muzikale held Ludwig van Beethoven in Het jaar 250 na Beethoven.

Vera Kooper
Vera Kooper begon op zesjarige leeftijd met pianospelen en soleerde op haar twaalfde al in het Eerste pianoconcert van Beethoven. Het jaar erna werd ze toegelaten tot het Conservatorium van Den Haag. Tijdens haar vervolgstudie in Salzburg vormde ze het Delta Pianotrio, waarmee ze dit seizoen tournees maakt door Europa en China. Als solist wordt ze gecoacht door Stephen Kovacevich – een van de grote Beethovenspecialisten van dit moment.

Musici

  • Floris Kortie: presentator
  • Vera Kooper: piano

Kaarten

(Rang 1)

  • vrienden € 22,50
  • regulier € 26,00