Kaarten

(Rang 1)

  • vrienden € 40,50

Grote Zaal

Concertgebouworkest Entrée-only: Eine Alpensinfonie

Kaarten

(Rang 1)

  • vrienden € 40,50
Dit concert is enkel toegankelijk voor leden van Entrée, de jongerenvereniging van Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest. In samenwerking met het Concertgebouworkest zal de Grote Zaal voor het eerst helemaal gevuld worden met jongeren onder de 35 jaar. Naast het concert zelf geeft je ticket ook toegang tot de afterparty en extra programmering rondom het concert. Wil je ook bij dit unieke concert aanwezig zijn en ben je onder de 35 jaar? Word dan nu lid van Entrée en ga met kortingen tot wel 75% naar de mooiste concerten. Lees hier meer over het lidmaatschap

Het Concertgebouworkest speelt onder leiding van dirigent Fabio Luisi een essentieel meesterwerk, Eine Alpensinfonie van Richard Strauss.
Richard Strauss
Richard Strauss kon een orkest alles laten spelen. Volgens de componist kon hij een glas bier zo precies in muziek omzetten, dat iedereen kon horen welk merk het was. De inspiratie voor Eine Alpensinfonie was de herinnering aan een bergwandeling die hij als kind maakte.

Klinkende tocht door de Alpen
De klinkende tocht door de Alpen begint in alle vroegte. Terwijl de zon opkomt, zwoegen we omhoog. We betreden een woud, lopen langs een beekje en komen een waterval tegen. Er volgen bloemenweiden, een gletsjer, gevaarlijke ogenblikken, nevel, het uitzicht vanaf de top, een onweersstorm... Strauss’ muzikale inventiviteit bij het weergeven van al die gebeurtenissen kent geen grenzen. Ook voor wie het scenario niet kent is het adembenemende orkestmuziek.

Programma

Musici

  • Concertgebouworkest
  • Fabio Luisi: dirigent

Kaarten

(Rang 1)

  • vrienden € 40,50
Vorige
Volgende