Kaarten

(Rang Standaard)

  • vrienden € 15,00
  • regulier € 17,50

Kleine Zaal

Aural Spaces – Grand River in 4DSOUND, presented by FIBER

Kaarten

(Rang Standaard)

  • vrienden € 15,00
  • regulier € 17,50

In Tuning The Wind worden vrije natuur en al wat de mens vervaardigt, één. Het is het werk van de Nederlands-Italiaanse componist Aimée Portioli (Grand River), dat speciaal voor het 4DSOUND-systeem is geschreven. Ze maakt een combinatie van organisch geluid, field recordings en elektronisch vervaardigde klanken. Voor Tuning The Wind heeft zij verschillende soorten wind, muzikale lagen en toonhoogtes opgenomen en samengebracht in één levendige compositie die overal om je heen zal vloeien. Hier hoor je atmosferische ambient met complexe ritmes, ontstaan vanuit een drang om elektronische muziek natuurlijk te maken en te innoveren: het komt allemaal samen in deze extradimensionale performance van Grand River.

Aural Spaces

Dit concert is onderdeel van het evenement Aural Spaces. Van 16 tot en met 18 december wordt er een nieuwe dimensie aan live muziekbeleving toegevoegd in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. De welbekende rode pluchen stoelen maken plaats voor een 4DSOUND-installatie, bestaande uit 13 pilaren met 41 speakers. Klassieke akoestische methoden worden verbonden met de moderne technologie van 4DSOUND waardoor de mogelijkheden van geluidsbeleving verder worden opgeschroefd.

Aural Spaces verkent de grenzen tussen geluid en ruimte, laat ze vervagen en in elkaar overvloeien. Het resultaat is een compleet onderdompelende luisterervaring zoals je die zelden meemaakt. Ontdek en ervaar hoe muziek door de ruimte beweegt!

Dit concert wordt gepresenteerd in samenwerking met FIBER Festival

Kaarten

(Rang Standaard)

  • vrienden € 15,00
  • regulier € 17,50

Gratis digitaal concertprogramma

Hierin vind je het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden over dit concert.

Concertprogramma’s zijn gratis voor Preludium-abonnees. Log in om je concertprogramma te lezen of te printen.

Abonnee worden? Vrienden krijgen 5 euro korting op een abonnement. Ga naar preludium.nl/abo

Bekijk het programma